Pronađi hotel:
  Pretraga


  Zvanično obaveštenje ambasade R. Tunis o uvođenju viznog režima.

  Tunis

  Tunis - 7 dana

  Vincci Safira Palms Zarziz

  12.06.2024. od 429.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Vincci Safira Palms Zarziz

  19.06.2024. od 439.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Vincci Safira Palms Zarziz

  12.06.2024. od 449.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Vincci Safira Palms Zarziz

  19.06.2024. od 459.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  El Mouradi Djerba Menzel

  12.06.2024. od 489.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  El Mouradi Djerba Menzel

  19.06.2024. od 499.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  El Mouradi Djerba Menzel

  12.06.2024. od 519.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  El Mouradi Djerba Menzel

  19.06.2024. od 529.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Djerba Golf Resort and Spa

  12.06.2024. od 559.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Djerba Golf Resort and Spa

  19.06.2024. od 559.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Djerba Aqua Resort

  12.06.2024. od 569.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Djerba Aqua Resort

  19.06.2024. od 569.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Cesar Thalasso

  12.06.2024. od 589.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Cesar Thalasso

  19.06.2024. od 589.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Fiesta Beach

  12.06.2024. od 609.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Djerba Golf Resort and Spa

  12.06.2024. od 609.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Fiesta Beach

  19.06.2024. od 609.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Djerba Golf Resort and Spa

  19.06.2024. od 609.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Palm Azur Djerba

  12.06.2024. od 659.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Palm Azur Djerba

  19.06.2024. od 659.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Palm Azur Djerba

  12.06.2024. od 699.00 EUR

  Tunis - 7 dana

  Palm Azur Djerba

  19.06.2024. od 699.00 EUR

  Djerba

  ĐERBA

  Đerba je najveće ostrvo severne Afrike. Nalazi se na jugoistočnoj obali Tunisa. Ostrvo je poznato od davnina, a pretpostavlja se da se Homerova priča iz Odiseje, o susretu sa ljudima koji jedu lotos, dešava upravo na Đerbi. Feničani su Đerbu nazivali Meninx, a ostaci tog grada danas postoje samo u tragovima. Đerba ima burnu istoriju jer je zbog svog položaja vekovima bila meta raznih osvajača i pirata. Na ostrvu živi najveća jevrejska zajednica u Tunisu, a čuvena sinagoga, El Griba, jedna je od najstarijih na svetu. Ostrvo vekovima pruža utočište jednoj islamskoj sekti i grupi malteških katolika. Beberski jezik i dalje je u upotrebi na Đerbi, pre svega u gradiću Guellala, poznatom i po “rudnicima” gline i kvalitetnim keramičkim proizvodima.

  Đerba ima blagu klimu, plodnu zemlju, brojna stabla palmi i maslina, a skoro čitavo ostrvo podeljeno je na menzele, velika, tradicionalna porodična imanja. Sačuvan je miran, lokalni način života, tako da Đerba pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje tipičnog Tunisa. Sa kopnom je povezana nasipom sa mostom, koji vodi ka Zarzisu. Nasip su izgradili Feničani, delimično ga je uništio turski pirat Dragut u XVI veku, a tek od 1953. godine je ponovo u upotrebi. Drugi način da se dođe na kopno je barža iz mesta Ajim.

  Đerba ima ljupke gradiće, orijentalne prodavnice pune zanimljivih suvenira i kvalitetnih lokalnih proizvoda, restorane sa svežom morskom hranom, brojne kafiće, čuveni Djerba Explore Park sa farmom krokodila, nekoliko atraktivnih, etnografskih muzeja, koji su odlična prilika za upoznavanje sa prošlošću ostrva i očuvanom tradicijom. Ostrvo je gotovo čitave godine moguće obilaziti i biciklom. U zimskim mesecima na ostrvu se skupljaju crveni flamingosi.

  Đerba je poznata po prelepim, dugačkim peščanim plažama, zadivljujućim izlascima i zalascima Sunca, brojnim dobrim, kvalitetnim hotelima i raznovrsnim sportovima na vodi. Tokom cele godine na ostrvu se održavaju razne manifestacije. Možete da učestvujete u svadbenoj povorci u kojoj je mlada, praćena sviračima, skrivena na vrhu kamile, ili da gledate Gugu plesače.  Takođe, Đerba je izuzetna polazna tačka za istraživanje južnih delova Tunisa i Sahare.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Duz

  Duz (Douz)

  Duz je mali grad kraj velike oaze (plantaže urminih palmi), južno od Šot El Džerida. Nazivaju ga “Vrata pustinje” jer tu počinju peščane dine Sahare. Ime je dobio po XII francuskoj diviziji koja je tu boravila za vreme II svetskog rata. Odlična je polazna tačka za upoznavanje saharshih predela Tunisa.

  Jednom godišnje, krajem decembra, u Duzu se održava Festival Sahare, u okviru kojeg su posebno zanimljive trke i borbe kamila, pesničke, plesne i muzičke večeri, što privlači veliki broj posetilaca. U Duzu se nalazi Muzej Sahare, mali etnografski muzej u kojem je predstavljen život lokalnih nomadskih plemena.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Hamamet

  Nekada malo ribarsko mesto, još u XIX veku postaje omiljeno letovalište mnogih poznatih umetnika, poput Gistava Flobera, Oskara Vajlda, Andrea Žida. Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa. Izgrađen je na ostacima rimskog grada Puputa, gde su pronađeni ostaci vodovoda, rezervoara za vodu, javnih kupatila, stambenih četvrti. Pod arapskom vlašću dobija naziv Hammamet (mesto za kupanje). Staro gradsko jezgro čini medina iz XV veka, izgrađena na stenama uz obalu mora. Unutar izuzetno očuvanih zidina nalazi se lavirint popločanih uličica i uskih prolaza, a u njemu kuće meštana i brojne prodavnice i galerije. Južno od centra grada je čuvena Vila Sebastian iz dvadesetih godina XX veka, danas Međunarodni kulturni centar sa zanimljivim kulturnim programom.

  Razvoj turizma u Tunisu započeo je baš u Hamametu šezdesetih godina XX veka. Danas grad ima oko 50.000 stanovnika i oko 40.000 hotelskih kreveta. Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land. Od juna do oktobra Hamamet nudi brojne i raznovrsne mogućnosti za večernje izlaske i noćni provod. Pored kafića i restorana, tu su poznati klubovi i diskoteke, a česti su koncerti i nastupi poznatih izvođača.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Jasmin Hamamet

  Moderna turistička zona u južnom delu Hamameta, zamišljena i projektovana po uzoru na poznata evropska letovališta na Mediteranu. Ime je dobio po cvetu jasmina koji simbolizuje život i sreću, dok je buketić jasmina u Tunisu znak dobrodošlice i gostoljubivosti. Od centra Hamameta je udaljen 9 km. Ima brojne poznate, velike hotele i bogate prateće sadržaje, poput impresivne marine sa prodavnicama, restoranima i malenim ostrvom sa raskošnim, modernim vilama. Do marine se stiže lepom promenadom dužine oko 3 km, sa brojnim kafićima, restoranima i prodavnicama.

  Tu je i čuvena nova Medina Mediterranea u kojoj su smešteni bazari-sukovi, butici, restorani i poslastičarnice, zabavni park Carthage Land i nekoliko malih hotela. U Jasmin Hamametu postoji prvo pokriveno klizalište u Tunisu, a oko 25 km južnije nalazi se poznati Frigija park, zoološki vrt sa delfinarijumom i odličnim folklornim programom. Jasmine Hamamet turistima nudi smeštaj u udobnim i komfornim hotelima u neposrednoj blizini uređenih plaža i mora, kao i brojne atraktivne mogućnosti za rekreaciju, zabavu, izlaske i kupovinu zbog čega se poslednjih godina svrstava u vrh mediteranskog turizma. Postao je jedna od najpopularnijih i najtraženijih destinacija za odmor na Sredozemlju.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Mahdija

  Mahdia (Mahdia)

  Mali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira i jugoistočno od Soussea, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla (Mračni prolaz). Kapija se nekada nalazila usred masivnih, 10 metara debelih zidina, koje su Španci srušili u XVI veku. Danas je oko 50 m dugačak tunel kroz koji se ulazi u medinu iz XVI veka. Mahdia ima dugu i burnu istoriju. Razlog da se grad osnuje na ovom poluostrvu bio je da se sagradi vojna baza odakle bi El-Mahdi mogao da napadne i konačno osvoji svoj glavni cilj, Kairo. Prestonica Fatimida bio je od 921. godine, ali i meta mnogih osvajača. Unutar grada živela je porodica i svita prvog kalifa dinastije Fatimida, dok je stanovništvo živelo izvan gradskih zidina. Fatimidi su ubrzo napustili Mahdiju, a grad je počeo da se trgovački razvija, da bi u XIV veku postao veoma bogato i ugledno mesto u ovom delu Mediterana. Problemi su nastali kada su se kod Mahdije u XVI veku sukobili Španci i Turci. Španci su uspeli da osvoje grad, ali su 4 godine kasnije bili primorani da se povuku i tom prilikom su porušili džamiju Fatimida iz X veka, a na istom mestu je 1965. podignuta njena replika.

  Medina je danas glavna turistička atrakcija: proteže se 1,5 km, od zidina na početku poluostrva do njegovog špica, gde se nalazi svetionik Cap d’Afrique. Kraj ulaza u medinu nalazi se maleni Arheološki muzej, iz kojeg je moguće proći kroz glavni ulaz u tvrđavu, tako zvani Mračni prolaz, i panoramski pogledati grad. Medinu čine uske, krivudave, popločane uličice pune prodavnica suvenira, tkačkih radnji, lokalnih kafea, malih galerija. Bordž El-Kabir, tvrđava iz XVI veka tipičan je primer arhitekture tog doba. Na samom špicu poluostrva nalazi se groblje i ostaci luke Fatimida. Mahdia ima i novi deo, sagrađen pod francuskim protektoratom, kada se veliki deo pripadnika srednje klase preselio izvan medine. Glavna ulica je Avenija Burguiba i tu se nalaze prodavnice, banke, menjačnice, bankomati. Pijačni dan je petak, kada je Mahdija posebno živahno mesto.

  Mahdia je uspela da sačuva šarm lokalnog, mirnog tunižanskog mesta, a njena luka je korišćena za snimanje pojedinih scena filma Engleski pacijent. Odlična je polazna tačka za upoznavanje centralnih i južnih delova Tunisa. Turistička zona se pruža uz predivnu peščanu plažu severno od grada i ima mnogobrojne kvalitetne, sadržajne hotele.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Port El Kantaoui

  Nalazi se 6 km severno od Soussea. Građen je od 1979. godine kao velika turistička zona oko prelepe marine u kojoj istovremeno može da se usidri preko 300 jahti. Arhitektura, iako moderna, oslanja se na tradicionalnu arhiktekturu Tunisa, sa belim kućama ukrašenim tirkiznoplavim vratima i prozorima. Hoteli su građeni u istom stilu I protežu se uz blistavo čisto more, na peščanim plažama sve do grada Soussea. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaoui je tokom godina postao omiljena destinacija kako za porodični odmor, tako i za odmor mladih.

  Port je uređen i čist, potpuno prilagođen turistima, sa puno zelenila i cveća, idealan za šetnje. U marini se nalazi veliki broj prodavnica, kafića, restorana i čuvena fontana sa svetlosno - muzičkom koreografijom. Taksijem ili lokalnim prevozom se lako i brzo stiže do Soussea, ali i do Hergle, malog berberskog sela sa nekoliko odličnih restorana i poslastičarnica i očuvanim lokalnim načinom života.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Skanes/Monastir

  Skanes (Skanes)

  Mirna turistička zona smeštena nadomak dva grada, Monastira na jugu i Susa na severu. Ima niz odličnih hotela bogatog sadržaja. Skanes je pravo mesto za porodični odmor, i za sve one koji žele odmor u tihoj i prijatnoj atmosferi pored grandioznih maslinjaka koji ovom regijom dominiraju još od perioda Rimljana. U turističkoj zoni nalaze se brojne prodavnice suvenira i kafići, a obilazak je moguć i kočijama koje čekaju ispred hotela. Taksijem ili lokalnim prevozom lako i brzo se stiže do Monastira i Susa.

  Monastir (Monastir)

  Monastir je stari grad koji su osnovali Feničani, ali je najpoznatiji kao rodno mesto prvog predsednika Tunisa Habiba Bourgibe. U gradu se nalaze rodna kuća, džamija, pozlaćena statua i čuveni mauzolej Habiba Bourgibe, a mnoge ulice nose ime po članovima njegove porodice. Monastir ima lepu, delimično očuvanu medinu, u kojoj se nalaze brojne tkačke radnje i lokalne poslastičarnice. Najvažniji deo medine je ribat, najstariji u Africi, građen krajem VIII veka kao odbrambena tvrđava na obali. Korišćen je za snimanje brojnih filmova. U blizini ribata je Velika džamija iz IX veka. Šetalište kraj mora - korniš - pruža se između živopisne stare ribarske luke i moderne marine, a na obližnjem poluostrvu su ostaci rimskog grada.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Sus

  Sus (Sousse)

  Smešten je u južnom delu zaliva Hamamet, severno od grada Monastira. Osnovali su ga Feničani u IX veku pre nove ere, a za vreme Hanibalove vladavine bio je važna mornarička baza. U rimsko vreme imao je brojne značajne radionice za izradu mozaika. Grad je delio sudbinu čitave zemlje, bio je meta vojski i osvajača raznih kultura i religija. Ta vremena ostavila su vidljive tragove u ovom gradu. Danas je Sus treći grad po veličini u Tunisu. U njemu živi oko 900.000 stanovnika, a  predstavlja turističku prestonicu zemlje. Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni kvalitetni hoteli, a grad je poznat i po bogatom noćnom životu.

  U centru Susa nalazi se izuzetno očuvana medina iz IX veka, u kojoj se, pored veličanstvenih zidina, posebno ističu Velika džamija, građena po uzoru na Veliku džamiju u Keruanu, i tvrđava, jedna od najbolje očuvanih u Tunisu, odakle se pruža divan pogled na čitav grad. U zgradi kazbe nalazi se odličan Arheološki muzej, sa atraktivno predstavljenom zbirkom rimskih mozaika i skulptura.

  Šetnja ulicama i uskim prolazima medine je prilika za istraživanje i upoznavanje orijentalnog sveta, njegovog specifičnog ritma i čari cenkanja. Tu se nalaze brojni sukovi, prodavnice suvenira, kvalitetnih lokalnih proizvoda i nakita, velika lokalna pijaca, kafići, restorani, poslastičarnice, mali frizerski saloni za muškarce. U blizini medine nalaze se katakombe i privatni Muzej savremene umetnosti.

  Novi, moderan deo Susa nadovezuje se na medinu i prostire kraj mora, gde se posebno ističe čuveno šetalište - korniš. Tu je i nekoliko tržnih centara, gde se prodaju poznate robne marke. Ovaj deo grada poznat je po uzbudljivom noćnom životu, prventsveno u letnjim mesecima: nudi brojne klubove i diskoteke, u kojima često nastupaju poznati izvođači.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Tozer

  Tozer (Touzeur)

  Tozer se nalazi severno od Šot El Džerida (Chott El Jerid), najveće oaze (plantaže palmi) u Tunisu. Bio je stanica za odmor karavana na putovanjima kroz Saharu, a zbog položaja je imao važnu ulogu u odbrani rimske teritorije od berberskih plemena. Stanovnici Tozera smatraju se veoma konzervativnim.

  Arhitekturu Tozera odlikuje upotreba cigle kojom se oblažu fasade kuća. Medina je korišćena za snimanje scena filma Engleski pacijent, a u gradu se nalazi prvi privatni muzej u Tunisu, Dar Čerait, u kojem su predstavljeni lokalni običaji i način života. U samoj oazi nalazi se Muzej urmi i maleni zoološki vrt, a plantaža se obilazi kočijama.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Tunis / Gamart

  TUNIS I OKOLINA

  Prestonicu Tunisa, grad Tunis, karakteriše dinamičan spoj tradicije i modernosti, mediteranskog ali i evropskog šarma. Grad ima tri važne celine: medinu koja je staro arapsko i tursko jezgro grada, francuski deo nastao krajem XIX i u prvoj polovini XX veka i najnoviji, moderan deo koji se prstenasto širi ka severu i uz obale jezera Tunis. Kroz grad kao reka teče najpoznatija ulica, Avenija Burgiba. Ono što grad posebno izdvaja na mapi sveta jesu arheološki lokalitet Kartagina i Bardo, nacionalni muzej sa najvećom kolekcijom antičkih rimskih mozaika na svetu.

  Gamart (Gammarth)

  Gamart je letovalište na obali Sredozemnog mora koje se nalazi na oko 15 kilometara severno od Tunisa, pored gradića La Marsa. Prvobitno je bio malo ribarsko selo, ali se od druge polovine XX veka razvija u elitno predgrađe sa raskošnim vilama i rezidencijama, kao i brojnim vrhunskim hotelima, restoranima, prodavnicama, galerijama. U njegovoj blizini nalaze se ruševine drevne Kartagine i mondenski Sidi Bu Said. Miran i idealan za odmor preko dana, čest izbor bogatih za večernje izlaske i noćne provode.

  Sidi Bu Said (Sidi Bou Said)

  Nekada slikovito ribarsko seoce, danas mondensko predgrađe Tunisa, dobilo je ime po Sidi Bou Said Khalaf El-Beji, koji se povukao u ovaj kraj u nameri da se posveti sui meditaciji (muslimanski misticizam). Posle njegove smrti u selu je izgrađena džamija koja je postala mesto hodočašća. Duž popločanih ulica nižu se bele kuće plavih vrata i prozora, ukrašenih kovanim gvožđem, a u dvorištima rastu čempresi, lovori, bugenvilije. Sa nekoliko vidikovaca pružaju se divni pogledi na zaliv Tunis. Brojne su prodavnice suvenira, rukotvorina, srebrnog nakita, galerije slika i akvarela. Sidi Bu Said predstavlja tunižanski St. Trope, nezaobilaznu turističku atrakciju, sa čuvenom vilom barona Rudolfa d’Erlangera i malim, luksuznim hotelima.

  Pogledaj ponudu iz ove regije

  Sunline Travel prodajna mesta

  Sunline Travel Beograd
  Beogradska 18, ulaz iz Njegoševe 11000 Beograd

  Tel. & Fax: (+381) 11 2443-000, 3285-688, 3285-988
  email: info@sunline.rs

   

   

  Novi Beograd YUBC
  Movimondo DOO
  YUBC Bulevar Mihajla Pupina 10a,lok.13
  Tel. (+381) 11 311 8790, 311 -8792, 069 3118 790

   

   

  Novi Beograd - Belville
  Mipego DOO
  Đorđa Stanojevića 11a / Lok. 3
  Tel. (+381) 11 428 02 56

   

   

  Novi Sad
  Putopis
  Cara Dušana 57
  Tel. (+381) 21 474 0868

   

  Licenca kategorije A 35, broj OTP 177/2020 od 01.02.2020.